Δυνατότητα για την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης πληροφορικής με παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων έως και τρεις μήνες, έχουν οι φοιτητές Θεσσαλονίκης των ιδρυμάτων ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ, με τις νέες ημερομηνίες του προγράμματος που ανακοινώθηκαν.

Πηγή: Foititikanea.gr

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δικαιούχοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής είναι όλοι οι προπτυχιακοί / μεταπτυχιακοί φοιτητές (φοιτητική ταυτότητα ή βεβαίωση σπουδών) ΑΠΘ, ΠΑΜΑΚ, ΑΤΕΙΘ, ΕΑΠ καθώς και φοιτητές σχολών ΙΕΚ και ΕΠΑΛ.

Ημερομηνίες έναρξης νέων τμημάτων:  12/11, 13/11, 14/11, 15/11, 16/11, 19/11, 20/11, 21/11, 22/11, 23/11 – Οι θέσεις είναι περιορισμένες και τηρείται σειρά προτεραιότητας, δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα παρακάτω.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Δυνατότητα παγώματος του προγράμματος για την περίοδο της εξεταστικής.
  • Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων έως 3 μήνες και για τις 6 εξεταζόμενες ενότητες πληροφορικής
  • Συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση αναγνωρισμένου πιστοποιητικού κατάλληλο για ΑΣΕΠ, ιδιωτικό τομέα,  μεταπτυχιακά, προκηρύξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό.
  • Το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται ανανέωση, ισχύει δια βίου
  • Δικαίωμα δωρεάν επανεξετάσεων σε περίπτωση αποτυχίας
  • Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επιλέγουν το ωράριο και τις ημέρες παρακολούθησης των μαθημάτων.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων από 2 εβδομάδες έως και 3 μήνες παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων για τις ενότητες:

– Υπηρεσίες Διαδικτύου (ηλεκτρονική αλληλογραφία / αναζήτηση / πρωτόκολλα και υπηρεσίες ιστού)
– Επεξεργασία Κειμένου (Δημιουργία, επεξεργασία, μορφοποίηση, σελιδοποίηση εργασιών / πτυχιακών / διπλωματικών)
– Υπολογιστικά Φύλλα (Συγκέντρωση, παρουσίαση και ανάλυση δεδομένων, συναρτήσεις, γραφήματα)
– Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Διαχείριση ΛΣ)
– Παρουσιάσεις (Δημιουργία, επεξεργασία, παρουσιάσεις εργασιών)
– Βάσεις Δεδομένων (Συγκέντρωση, ανάλυση, παρουσίαση και εξαγωγή δεδομένων με ερωτήματα και φόρμες)

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο φορέας εκπαίδευσης που θα υλοποιηθούν τα μαθήματα είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος το οποίο βρίσκεται Παπαναστασίου 150(Θεσσαλονίκη).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχή καθοδήγηση από εγκεκριμένους εκπαιδευτές υψηλής κατάρτισης, σε ευέλικτα ωράρια από Δευτέρα – Παρασκευή (πρωί έως βράδυ 09:00-21:00) που καθορίζονται από τους ίδιους τους φοιτητές.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Εθνικός Οργανισμός Πιστοποίησης Προσόντων και Επαγγελματικού Προσανατολισμού) με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς. Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€/ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από τον Α.Σ.Ε.Π. και είναι κατάλληλο για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά, προκηρύξεις εργασίας και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό. Έχει δια βίου ισχύ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις για τουλάχιστον τρεις ενότητες είναι υποχρεωτική.