Νέες ημερομηνίες για το επιδοτούμενο πρόγραμμα ΔΩΡΕΑΝ μαθήματων πληροφορικής με σκοπό την απόκτηση των αναγνωρισμένων πιστοποιητικών

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ

Δικαιούχοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής είναι όλοι οι φοιτητές του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, Πανεπιστημίου Μακεδονίας και Αλεξάνδρειου Τεχνολογικού Ιδρύματος (απαιτείται επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / πάσο). Ισχύει για προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές.

Ημερομηνίες έναρξης νέων τμημάτων: 27/11, 28/11, 29/11, 30/11, 1/12, 4/12, 5/12, 6/12, 7/12, 8/12 Περιορισμένες θέσεις, δηλώστε συμμετοχή στην φόρμα παρακάτω.

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ:

  • Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων και για τις 6 διδακτικές ενότητες (MS Word, MS Excel, MS Powerpoint, Internet, MS Access,  Windows).
  • Συμμετοχή σε εξετάσεις για την απόκτηση Πιστοποιητικού Αναγνωρισμένο από ΑΣΕΠ, Ιδιωτικό Τομέα, για Μεταπτυχιακά, για Προκηρύξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό.
  • Το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται ανανέωση, ισχύει δια βίου
  • Δικαίωμα δωρεάν επανεξετάσεων σε περίπτωση αποτυχίας
  • Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επιλέγουν το ωράριο και τις ημέρες παρακολούθησης των μαθημάτων.
  • Δυνατότητα παγώματος του προγράμματος για την περίοδο της εξεταστικής.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανάλογα με το επίπεδο γνώσεων από 2 εβδομάδες έως και 3 μήνες παρακολούθηση δωρεάν μαθημάτων για τις ενότητες:

– Υπηρεσίες Διαδικτύου (ηλεκτρονική αλληλογραφία / αναζήτηση / πρωτόκολλα και υπηρεσίες ιστού)
– Επεξεργασία Κειμένου (Δημιουργία, επεξεργασία, μορφοποίηση, σελιδοποίηση εργασιών / πτυχιακών / διπλωματικών)
– Υπολογιστικά Φύλλα (Συγκέντρωση, παρουσίαση και ανάλυση δεδομένων, συναρτήσεις, γραφήματα)
– Χρήση Η/Υ και Διαχείριση Αρχείων (Διαχείριση Windows)
– Παρουσιάσεις (Δημιουργία, επεξεργασία, παρουσιάσεις εργασιών)
– Βάσεις Δεδομένων (Συγκέντρωση, ανάλυση, παρουσίαση και εξαγωγή δεδομένων με ερωτήματα και φόρμες)

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο φορέας εκπαίδευσης του προγράμματος είναι το Κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος το οποίο βρίσκεται Παπαναστασίου 150(στάση Γήπεδο Άρη, Θεσσαλονίκη).
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συνεχή καθοδήγηση από εγκεκριμένους εκπαιδευτές υψηλής κατάρτισης, σε ευέλικτα ωράρια από Δευτέρα – Παρασκευή (πρωί έως βράδυ 09:00-21:00) που καθορίζονται από τους ίδιους τους φοιτητές.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από τον Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς). Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€/ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από τον Α.Σ.Ε.Π. και είναι κατάλληλο για εισαγωγή σε μεταπτυχιακά, προκηρύξεις εργασίας και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό. Έχει δια βίου ισχύ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις για τουλάχιστον τρεις ενότητες είναι υποχρεωτική.