Επιταχύνεται το άνοιγα των ΜΕΘ, προκειμένου η χώρα να ανταπεξέλθει τις επόμενες εβδομάδες στη μάχη κατά του κορονοϊού.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον Β. Κικίλια αναμένονται τις επόμενες 10 ημέρες 2.145 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, .1.714 εξ αυτών να είναι νοσηλευτές και τους υπόλοιπους να είναι γιατροί.

Ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας κατά την ενημέρωση των εκπροσώπων του Τύπου, αναφέρθηκε εκτενώς στα μέτρα που έχει πάρει ήδη το υπουργείο, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι από τον Ιανουάριο έχουν γίνει πάνω από 30 ασκήσεις ετοιμότητας στα νοσοκομεία. Τόνισε ακόμη ότι θα γίνουν όσες προσλήψεις χρειαστούν.

Δεν υπάρχει μέχρι στιγμή σοβαρό πρόβλημα δημόσιας υγείας με τις ανάγκες που έχει δημιουργήσει ο κορωνοϊός, «καθώς έχουμε λάβει νωρίς μέτρα, τα οποία είναι σημαντικό να τηρηθούν από όλους» είπε ο Βασίλης Κικίλιας. Ο ίδιος διαβεβαίωσε ότι και σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας υπάρχει επάρκεια, και για τα υγειονομικά υλικά έχει γίνει πρόβλεψη, καθώς το Δημόσιο προχώρησε στην παραγγελία όλων των απαραίτητων αναλωσίμων αρκετά νωρίς.

«Ωστόσο, στην παγκόσμια αγορά μαίνεται ένας πόλεμος, που καθιστά τη διαδικασία παραλαβής ακόμη πιο δύσκολη και έχουμε δώσει μάχη για να έρθει αυτό το υλικό στη χώρα μας. Εχουμε ναυλώσει ειδικά αεροπλάνα για να φέρουν το υλικό στη χώρα μας» είπε ο υπουργός Υγείας.

Την ίδια στιγμή, συμπλήρωσε ότι το Εθνικό Σύστημα Υγείας μπορεί να είχε πολλά κενά σε γιατρούς και λοιπό προσωπικό, που υπάρχουν εδώ και χρόνια, όμως σε αυτή τη φάση «ο ΕΟΔΥ προχώρησε σε άμεσες προσλήψεις. Συνεχίζουμε στη σταδιακή λειτουργία νέων ΜΕΘ, οργανώθηκε ένα νέο δίκτυο ανάλυσης δεδομένων και πληροφοριών προς όλους τους φορείς της χώρας».

Τα νοσοκομεία «Παμμακάριστος», «ΝΙΜΤΣ», το «Αγία Βαρβάρα» και το ιδιωτικό «Attica» στην Ελευσίνα θα νοσηλεύουν αποκλειστικά ασθενείς με κορωνοϊό. «Μέχρι πριν από δύο μήνες υπήρχαν 562 κλίνες σε ΜΕΘ και σήμερα συνολικά είναι 685. Το ΕΣΥ ακόμα αντέχει και είναι στο χέρι μας και στον τρόπο με τον οποίο συμπεριφερόμαστε, να συνεχίσει να αντέχει» τόνισε ο κ. Κικίλιας.

Μάλιστα, ο κ. Κικίλιας επισήμανε ότι μέσα στις επόμενες δέκα μέρες θα γίνουν 2.145 προσλήψεις ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού, με τους 1.714 εξ αυτών να είναι νοσηλευτές και τους υπόλοιπους να είναι γιατροί.

Και οι εθελοντές στη μάχη

Σημαντική αποδεικνύεται και η εθελοντική προσφορά λειτουργών υγείας και άλλων επαγγελματιών, καθως στο κάλεσμα που απηύθυνε η κυβέρνηση μέσα από την πλατφόρμα ethelontes.gov.gr ανταποκρίθηκαν περίπου 5.000 άτομα μέσα σε λίγες ώρες.

Ανοιχτή επιστολή απέστειλαν οι 5.500 πτυχιούχοι του ειδικού προγράμματος του ΟΑΕΔ δηλώνοντας ότι είναι στην διάθεση της κυβέρνησης σε αυτή την δύσκολη κατάσταση για την χώρα να προσφέρουν υπηρεσίες όπου μπορούν.

πηγή dikaiologitika.gr

ΠΡΟΣΟΧΗ: Για τις θέσεις που απαιτούνται και πρόσθετα προσόντα (γνώση χειρισμού υπολογιστών) τα οποία πρέπει να κατέχουν οι υποψήφιοι μέχρι την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής των αιτήσεων.

Ειδικά για τις θέσεις που απαιτείται: Γνώση χειρισμού Η/Υ στα αντικείμενα: (α) επεξεργασίας κειμένων, (β) υπολογιστικών φύλλων και (γ) υπηρεσιών διαδικτύου μπορείτε να συμμετέχετε στο επιδοτούμενο πρόγραμμα για την απόκτηση πιστοποιητικών πληροφορικής για τις συγκεκριμένες απαιτούμενες ενότητες με παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων.

Ενημερωθείτε για το πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής.