Επανέναρξη του Επιδοτούμενου Προγράμματος (και των εξετάσεων για την Πιστοποίηση, σύμφωνα με την υπουργική απόφαση) ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων πληροφορικής με σκοπό την απόκτηση της αναγνωρισμένης πιστοποίησης βασικών γνώσεων χειρισμού Η/Υ, από εξεταστικό φορέα του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. (Υπ. Παιδείας) για όλες τις προκηρύξεις εργασίας, διορισμούς – προσλήψεις, ΑΣΕΠ. – Θέσεις Περιορισμένες.

Nέες ημερομηνίες έναρξης:  22/8, 23/8, 24/8, 25/8, 26/, 29/8, 30/8, 31/8, 1/9, 2/9, 5/9, 6/9, 7/9, 8/9, 9/9

ΤΙ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

  • Παρακολούθηση ΔΩΡΕΑΝ μαθημάτων και για τις 6 ενότητες πληροφορικής (3 απαιτούνται για τις περισσότερες προκηρύξεις).
  • Δωρεάν επανεξετάσεις σε περίπτωση αποτυχίας
  • Οι συμμετέχοντες του προγράμματος επιλέγουν το ωράριο και τις ημέρες παρακολούθησης των μαθημάτων.
  • Το πιστοποιητικό δεν χρειάζεται ανανέωση, ισχύει δια βίου, δίνει 4 μόρια για διορισμούς και προσλήψεις εκπαιδευτικών, κατάλληλο για μεταπτυχιακά, προκηρύξεις για προσλήψεις στο Δημόσιο​, Μετατάξεις ήδη διορισμένων υπαλλήλων​, Αξιολόγηση Διοικητικών Υπαλλήλων​, Προσλήψεις σε ΔΕΚΟ όπως ΔΕΗ, ΔΕΔΗΗΕ, Λιμάνια, Εφορίες, Τελωνεία​, Προσλήψεις σε σώματα ασφαλείας όπως Αστυνομία, Πυροσβεστική, Λιμενικό​, έχει δια βίου ισχύ χωρίς να χρειάζεται ανανέωση.
  • Για τους φοιτητές δικαίωμα παγώματος του προγράμματος για την περίοδο της εξεταστικής

ΠΟΙΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΟΥΝ

Δικαιούχοι για συμμετοχή στο πρόγραμμα δωρεάν μαθημάτων πληροφορικής είναι οι κάτοχοι κάρτας Ανεργίας (σε ισχύ) και οι Φοιτητές τριτοβάθμιας εκπαίδευσης (απαιτείται επίδειξη φοιτητικής ταυτότητας / πάσο).

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Τα μαθήματα μπορεί να διαρκέσουν, αναλόγως το επίπεδο γνώσεών σας, από 2 εβδομάδες έως και 3 μήνες από την ημερομηνία έναρξης.

ΦΟΡΕΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Ο φορέας που αναλαμβάνει την πραγματοποίηση των μαθημάτων είναι το ΚΔΒΜ Υδρόγειος. Το πρόγραμμα δίνει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα από πιστοποιημένους εκπαιδευτές. Το πρόγραμμα λειτουργεί από το κέντρο Δια Βίου Μάθησης Υδρόγειος στο πλαίσιο της εταιρικής και κοινωνικής ευθύνης δράσεων για Ανέργους & Φοιτητές.

ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗ

Τις εξετάσεις για την πιστοποίηση αναλαμβάνει ο φορέας GLobalCert εγκεκριμένος από ΕΟΠΠΕΠ (με εξεταστικό σύστημα που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο Πειραιώς). Τα παράβολα συμμετοχής στις επίσημες εξετάσεις επιβαρύνουν τους συμμετέχοντες του προγράμματος και είναι 30€/ενότητα εξέτασης και έκδοσης πιστοποιητικού, 70€ κάρτα δεξιοτήτων. Το πιστοποιητικό είναι αποδεκτό από ΑΣΕΠ και κατάλληλο για μεταπτυχιακά, προκηρύξεις και μετατάξεις σε Ελλάδα & εξωτερικό και έχει δια βίου ισχύ. Για την επιτυχή ολοκλήρωση του προγράμματος η συμμετοχή στις επίσημες εξετάσεις για τουλάχιστον τρεις ενότητες είναι υποχρεωτική.

πηγή:
cityworld.gr – Νέα Θεσσαλονίκης