Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας του ΑΠΘ

Τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του βιώνει το ΑΠΘ, όπου ως τώρα έχουν καταγραφεί 9 νεκροί φοιτητές και 26 τραυματίες.

Η ανακοίνωση του ΑΠΘ

Στο ΑΠΘ βιώνουμε τη μεγαλύτερη τραγωδία στην ιστορία του. Θρηνούμε για τους 9 φοιτητές μας που έχασαν τη ζωή τους.

Είμαστε δίπλα στους 26 τραυματίες φοιτητές μας.

Είμαστε όλοι μας συντετριμμένοι. Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν την οδύνη μας και όλων των μελών της Πανεπιστημιακής Κοινότητας.

Καλό παράδεισο στα παιδιά μας. Συλλυπητήρια και κουράγιο στις οικογένειες και τους δικούς τους ανθρώπους. Καλή ανάρρωση στους τραυματίες.

Οι Πρυτανικές Αρχές

Η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων

ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΟΥ, ΦΥΣΙΚΟΥ, ΧΗΜΙΚΟΥ, ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗΣ, ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΥ, ΓΕΩΛΟΓΙΚΟΥ, ΠΤΔΕ, ΙΑΤΡΙΚΗΣ, ΜΜΕ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΟΓΩΝ · ΜΗΧΑΝΟΛΟΓΩΝ, ΤΟΠΟΓΡΑΦΩΝ, ΧΩΡΟΤΑΞΙΑΣ, ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ, ΔΑΣΟΛΟΓΙΑΣ, ΣΕΥ ΔΙΠΑΕ, ΣΜΗ ΔΙΠΑΕ, ΣΟΦΕΘ,

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΚΡΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΤΟΥ ΑΠΘ

Οι φοιτητές του ΑΠΘ, της Θεσσαλονίκης θρηνούμε σήμερα 10 συναδέλφους μας,  ευχόμαστε δύναμη, κουράγιο και ταχεία ανάρρωση στους δεκάδες που νοσηλεύονται, βρισκόμαστε στο πλευρό των οικογενειών των συμφοιτητών μας που ακόμα αγνοούνται. Σήμερα σε εκατοντάδες φοιτητές του ΑΠΘ, τμήματα και σχολές ολόκληρες, απείχαν από τα μαθήματα τους ως ελάχιστοι φόρο τιμής σε όσους χάσαμε, σε όλα τα αμφιθέατρα ήχησαν τα ίδια λόγια, ΔΕΝ ΘΑ ΞΕΧΑΣΤΕΙ!

Όμως τώρα τα δάκρυα στερεύουν και μεγαλώνει η οργή. Οργή γιατί όλοι μας έχουμε πάρει αυτό το τραινο, γιατί στη θέση τους θα μπορούσε να ήταν ο καθένας μας, γιατί με τους νεκρούς, τους τραυματίες, τους αγνοούμενους, έχουμε μοιραστεί τα ίδια έδρανα, τα ίδια όνειρα, τα ίδια άγχη, πολλές όμορφες και δύσκολες στιγμές! Οργή γιατί είναι δεκάδες οι μητέρες σαν τις δικιες μας που δεν έλαβαν απάντηση στο μήνυμα «όταν φτάσεις στείλε». Οργή γιατί δεν μπορούμε άλλο να ανεχόμαστε ότι το κέρδος θα είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή!

Το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε είναι να βρεθούμε όλοι στο δρόμο, να γίνουμε η φωνή των νεκρών!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΦΟΙΤΗΤΙΚΟ & ΜΑΘΗΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ, ΣΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 03.03 ΣΤΙΣ 18:30 ΣΤΗ ΚΑΜΑΡΑ!

πηγή alfavita.gr